Ja då var det dags att sammanfatta sommaren: kort och gott helt fantastisk! Power Big Meet i Västerås slog alla rekord liksom i stort sett samtliga andra träffar där ACCS varit närvarande. ACCSs medlemsantal har ökat mer än någonsin – upp över 10% enbart 2012! Alltime high! Intresset för hobbyfordon har aldrig varit större.

Big Meet var en otrolig upplevelse i perfekt väder. Hela 51 anslutna ACCS föreningar kom till träffen och hämtade ut minnesplaketten och den stora vinylpostern. Ett 10-tal föreningar hjälpte på olika sätt till med medlemsservice under träffdagarna i juli. Stort tack till er alla!

Det var mycket surr om Naturvårdsverket och ”illegala bilskrotar” och ”max antal fordon per individ”. Mats-Einar J. jobbade stenhårt under Big Meet med att få besökarna att skriva på en protestlista och upplysa om förslagets negativa konsekvenser. Gensvaret var verkligen imponerande! Bra jobbat Mats-Einar! Naturvårdsverkets utlåtande ligger sedan en tid hos Miljödepartementet/regeringen.

I slutet av augusti hade vi ett möte med Jan Tägt och Peter Edqvist från Motorhistoriska Riksförbundet MHRF. Vi diskuterade allmänna fordonsfrågor och Naturvårdsverkets inställning till fordonshobbyn i synnerhet. Att MHRF jobbar mot samma mål som ACCS är självklart. Mera om detta i en artikel i klubbtidningen. 

Kjelle Gustafson

Nu jobbar vi med nummer 3 av klubbtidningen Americar Magazine som ska komma ut i början av oktober. Även denna gång blir det en ”maxad” tidning – årets två första nummer har varit enormt uppskattade!

Vi ses på höstmarknaden i Vara lördagen den 27 oktober

//Kjelle Gustafson ordf. ACCS