Torsdagen den 25 november
 
Årets sista stora aktivitet för ACCS var Höstmarknaden i Kristinehamn i slutet av oktober. Den nya arenan erbjöd en härligt grön gräsmatta (givetvis konstgräs). Styvt 200 säljare och tusentals besökare hade en mycket bra dag. Kritiken efteråt var väldigt positiv – bästa på åratal. Tack vare bra väder kom det 100-tals entusiastbilar till Kristinehamn och synen av allt amerikanskt järn var verkligen upplyftande. ACCS Night Cruisers – lokalföreningen i Kristinehamn – gjorde en härlig insats. Redan klockan 6 på morgonen var man på plats för att sortera bort Svensson-bilarna från USA-bilsparkeringen. Besökarna kommer extremt tidigt för att vara först i kön!
 
Vårmarknaden körs i Arenan i Lidköping den 26 mars – bra att anteckna i kalendern redan nu. Alltså samma hall som 2010 års Vårmarknad som blev Sveriges största inomhusmarknad för bildelar någonsin!
 

Just nu verkar det inte hända så mycket på ”hot-fronten”! Bilprovningen har fullt upp med omorganisationen och de nya ”konkurrenterna” håller på att etablera sig. Bilprovningen har minskat antalet besiktningsingenjörer och det kan innebära längre köer till reg.besiktningarna framledes. 

Kjelle Gustafson

 
Vi får allt fler bevis på att Tullen ”tycker” och har noll kunskaper vad som är historiskt intressant – eller inte. Trots att unika fordon ska kunna importeras för 12 % – inte 38 % – vägrar de flesta tullkontor att acceptera det. Lättare att säga nej än att fördjupa sig! ACCS har – som vi berättade om i föregående nummer av Americar Magazine – överklagat flera förtullningar. Inte mycket annat vi kan göra just nu för att få ett så kallat prejudikat. Under tiden tullas många fordon i Holland mot 6 %. Som vanligt ger svensk dumhet inkomster för andra statskassor än den svenska!
 
Nu är det iväg till Turkey Run i Florida och ACCS årliga resa västerut. Vi hoppas att resenärerna får en fin upplevelse!
 
Ha det bra!
 
//Kjelle Gustafson, ordförande