Ordföranden har ordet inför 2021. DET FINNS HOPP!

orforanden

2021 har varit ett förlorat år för träffar och marknader. MEN försäljningen av entusiastbilar har gått lysande. Kanske det bästa året på många år. Intresset är enormt och många har köpt ”raggarbil” istället för att åka på dyr utlandssemester. Suget efter bilar har faktiskt överträffat alla förväntningar! Importen har dock varit begränsad. Främst därför att det varit ytterst svårt att resa in i USA och handla. Men bilar har kommit in ändå och det finns minst sagt mycket att ta av redan i Sverige!

Många mindre spontanträffar och crusingar under sommaren MEN ändå inte samma sak som dom enorma träffar och cruisingar vi varit vana vid under alla år. Hur det blir 2021 återstår att se men ACCS kämpar på precis som vi gjort i 33 år!

ACCS har via vår vice ordförande Keith Eliasson skött kontakter och möten med Transportstyrelsen. Det har varit ett antal möten under året där framtida regler diskuterats. Resultatet av alla diskussioner och samtal med berörda ska komma under senhösten 2020. Vi återkommer i ACCS Americar Magazine!

2021 blir ACCS 34:e verksamhetsår. En makalös resa där vi i åratal levde med rent hat från stat och myndigheter mot USA-bilar. Svindyra importavgifter följdes av 30-årsregeln, skattebefrielse och extremt låga försäkringspremier. En gammal USA-bil gick faktiskt inte att helförsäkra för 30 år sedan! Det var ett ständigt krig mot dumheter i 20 år men vi vek aldrig ner oss. Importstopp, tullkrångel, besiktningsproblem etc etc. bekämpades.

Nytt inför 2020 är faran av miljözoner, trafikförbud kvällstid i innerstäder. Krav på polistillstånd för all form av cruising och tipsrundor är illavarslande. Vi får aldrig slappna av och tro att ”allt löser sig själv”!

// Kjelle Gustafson