29 oktober är det Höstmarknad i Kristinehamn vilket innebär avslutningen på vår träff- och marknadssäsong. Höstmarknaden var väldigt lyckad i fjol och det var kul att möta alla positiva entusiaster från regionen. Årets marknad har fler inbokade säljare än 2010 och kan vi få lite fint väder kan det bli en riktigt fin lördag. Antalet fina bilar på parkeringen i fjol var helt otroligt! Kan behövas lite extra laddning av batterierna inför en garanterat lång och mörk vinter! Och som vanligt bjuder ACCS medlemmar på fika och service.
 
ACCS:s klubbtidning Americar är på väg ut till medlemmarna och ska hamna i brevlådorna i början av veckan som kommer. Största artikeln handlar om ett möte med kristdemokraternas bilintresserade riksdagsman Lars Gustafson. Hoppas att du tar chansen att läsa den.

Att det inte finns något större intresse för den svenska verkligheten i riksdagen är en uppenbar slutsats. ACCS är en helt opolitisk organisation, men vi tar oss rättigheten att ha synpunkter på landets styrande församling. Med tanke på att minst 500.000 svenskar är mycket aktiva inom motorhobbyn är det en skam för landet att detta enorma intresse och kulturinslag inte tas på allvar. 

Kjelle Gustafson

Annars jobbar vi på som vanligt. Keith Eliasson sköter kontakterna med KAK-L, dvs. Kungliga Automobil Klubbens Landsorganisation, sedan många år och har suttit i styrelsen. KAK har ett tungt namn som är välkänt och ACCS har haft KAK-L i ryggen vid flera tillfällen då vi verkligen stuckit fram nacken. Inte minst i våra många och långa duster med Vägverket.
 
Tyvärr ingår Vägverket numera i Transportstyrelsen och det har inneburit mera byråkrati och större svårigheter att få rätsida på olika problem. Ursprungskontrollen i Örebro är i en klass för sig! Att övertyga Ursprungskontrollen om den enkla verkligheten bakom felaktiga chassinummer på USA-bilars reg.bevis där det handlar om uppenbart slarviga felskrivningar är rena lotteriet. Inte värdigt en så kallad rättsstat, som Sverige påstås vara!
 
Ett antal överklaganden av förtullningar har gjorts av Keith. Tullen har uppenbart gjort fel när de inte accepterat ett antal amerikanska fordon som historiskt intressanta. Trots att över ett år gått i flera fall har ingen omprövning gjorts ännu. Vi återkommer om det.
 
Träffsäsongen 2011 var väldigt bra för ACCS:s del. Säsongavslutningen i Emmaboda i samarbete med ACCS Emmaboda US Car Club var enastående med över 3.000 fordon på träffområdet. Ni som var där var med om ett otroligt evenemang i 28 gradig värme!
 
Vi hälsar flera nya klubbar välkomna till ACCS. Och tackar alla er som kämpat på under säsongen.
 
Kom gärna fram och prata om du har vägarna förbi Kristinehamn lördagen den 29 oktober! 
 
//Kjelle Gustafson, ordförande