Informationskvällar

Road Legends

Road Legends

Informationsträff hos ACCS Road Legends

I mån av tid och möjlighet försöker vi komma ut och besöka våra med-lemsklubbar runt om i landet. Oftast sker detta på sommaren men allt oftare så har vi också varit på besök under höst och vinter för att informera om ACCS, men även om entusiastbilsförsäkringar - ett ämne som alltid är lika aktuellt. Och givetvis om vad som händer på hobby-bilsfronten beträffande nya regler och den likaledes alltid lika aktuella frågan om import, ett område som det har stormat om den senaste tiden.

Egentligen är väl denna tid på året idealisk för informationsträffar då det inte är så många andra aktiviteter och evenemang på gång. Onsdagen den 20 januari var vi på ett välbesökt och mycket trevligt besök hos ACCS Road Legends i Jönköping, som är en av Smålands största USA-bilsklubbar med sina nästan 300 medlemmar. De hade för kvällen lånat in sig på den väldigt fina SHRA-gården i Jönköping - och undertecknad vill också passa på att tacka Micke Andersson för plane-ringen och givetvis alla övriga medlemmar för en trevlig kväll och en värmande fika.

Föreningen består av ett glatt kompisgäng och många familjemedlem-mar, som har en välfylld aktivitetskalender under året. Ett stort stående inslag under sommarhalvåret är den veckoträff/fikakväll (med start i maj) på Huskvarnas Folkets Park och som blivit så stor att man börjar få utrymmesproblem. "Vissa kvällar har det varit inemot 300 bilar o mc och det är max vad som går in," säger Micke! Ett tips vid resa genom Småland i sommar kanske? Slå en signal till Road Legends och kolla aktuella tider och få en vägbeskrivning.

Under kvällen hölls ett föredrag om ACCS:s historia samt vad som är på gång för tillfället - mer om aktuella frågor som t.ex. vad som sker på importregelområdet hittar ni i AMERICAR - samt en information om entusiastbils- och hobbybilsförsäkringar med därtill alla hörande frågor. Det är ett ämne som kan låta väldigt torrt och tråkigt, men som är av stor vikt för hobbybilsägaren - vilket man oftast brukar upptäcka först när man råkat ut för något missöde - och då kan det vara så dags...

Avslutningsvis bjöd klubben på kaffe och bulle, vilket smakade ut-märkt denna ruggiga januarikväll som bjöd på ett rätt ovanligt - och lurigt ? trafikväder: underkylt regn trots fyra minusgrader (!) gjorde E4:an till rena skridskobanan och det var väl en och annan av de drygt 10-tal bilar som hamnat i diket mellan Jönköping och Värnamo som kunde behövt lite tips på vår informationskväll.... Lyckligtvis var det i alla fall inga större avåkningar med personskador. Är er klubb intresserad av besök? Ring eller maila - men planera med god tidsmarginal!

Kör lugnt och väl mött Keith Eliassont fn: 0470-201 25 e-post: keith.eliasson[at]bilsport-mc.com