Nu närmar sig våren efter en extremt lång och kall vinter! Man längtar efter att höra V8-muller mer än vanligt i år. Så känner i alla fall jag!
Vårmarknaden i Lidköping 26 mars är startskottet för 2011 års säsong för ACCSs del.
 
Marknaden är en mötesplats för många ACCS-anslutna föreningar och en stor satsning för oss på många sätt. Nästan 9.000 kvadratmeter yta och 370 säljplatser gör Vårmarknaden till den största i sitt slag i Europa!
 
Intresset för USA-bilar är verkligen i topp vilket bland annat inneburit att ACCSs medlemsantal ökat med över 300 jämfört med samma period ifjol. Vi har haft en tuff period då den största delen (=nästan alla) av medlemmarna ska få sina medlemskort utskrivna och utskickade. Alla som har betalat hittills har fått eller kommer att få sina medlemskort den här veckan. ACCS har ingen fast organisation för den typen av sysslor och vi gör mycket själva för att hålla nere på kostnaderna.
 

ACCS försöker ständigt lobba och påverka beslutsfattare för bättre förståelse och villkor för hobbyn. Vi har ett antal medlemmar som är politiskt aktiva på olika sätt – flera sitter i kommunfullmäktige på sina hemorter. Vi har uppmanat dem att kontakta sina ”moderpartier” och trycka på/informera om vilken gigantisk folkrörelse fordonshobbyn är. Rikspolitiker lever i allmänhet i en ”skyddad verkstad” med begränsad kontakt med ”vår värld”. 

Kjelle Gustafson

 
Importen av USA-bilar har tagit ny fart i och med att dollarkursen sjunkit. Inget nytt om tullsatserna – fortfarande 12 % tull och 25 % moms på beloppet på kvittot. En hel del fordon har dock tagits in för 6 % efter övertygande bevisning och traggel med Tullverket. Annars inget nytt i denna fråga förutom att Frankrike ser välvilligare än andra länder på tullsatserna och en del fordon har plockats in i EU den vägen.
 
Vi jobbar med årets första nummer av Americar Magazine och det blir ett stort Vårnummer som kommer ut i början av maj. Hör gärna av dig med frågor och synpunkter! Bilder och stories om hobbyn och ditt fordon är vi alltid tacksamma för!
 
Ha det bra!
 
//Kjelle Gustafson, ordförande