Det är mitt i vintern och vi hoppas givetvis att du tillbringar en hel del tid i garaget! Det är snart bara en månad till Power Vårmarknad i Lidköping den 31 mars. I Skaraborg med omnejd brukar det vara uppstarten på den nya säsongen. Om vädret är fint passar många på att glida iväg på årets premiärresa redan då.

ACCS storsatsar även i år på Vårmarknaden som i antalet besökare var det näst största Power-evenemanget 2011 efter Big Meet i Västerås. Det säger en hel del om hur stor dragningskraft en inomhusmarknad kan ha. Eftersom arenans yta är så stor finns det plats för mycket kul. Detta är lite av en livsstilsmässa som erbjuder en enorm spännvidd på bildelar och nostalgi. Vill du klippa dig ”old style” finns den möjligheten. Ett flertal märkesklubbar finns på plats. Själva tänkte vi ta med oss Powers Bonneville kupé som körts på alla ”kultplatserna” i Kalifornien (El Mirage och Muroc Dry Lakes och på Bonneville Salt Flats i Utah). Vi kommer att starta Chrysler 392″ Hemi-motorn på nitrometan ett antal gånger under dagen. Håll i hatten! Finns också plats för ett antal fräna utställningsbilar! Har du inte besökt Vårmarknaden tidigare kanske du ska passa på i år!

Vi körde en sväng på vår gamla snöskoter i veckan: Yamaha 1.000cc 4-takt med turbo från MC-Express i Piteå – ca 250 hkr. Axar från noll till 200 knutar på ca 6 sekunder med max grepp! Även här längst nere i söder har isen lagt sig på havet (havsvik) och det kombinerat med nästan noll vind, blå himmel och några minusgrader ger en otrolig upplevelse! 

Kjelle Gustafson

Vi har fått många positiva reaktioner på det 88-sidiga numret av Americar Magazine. Visa gärna upp din tidning för kompisar och sprid budskapet! Är du nöjd med ditt medlemskap – tala om det!

Ha det gött!

//Kjelle Gustafson