Det finns bra OCH dåliga poliser...

5 oktober 2014, Kommentarer: Kommentarer inaktiverade för Det finns bra OCH dåliga poliser…

ACCS enda stora uppgift är att USA-bilshobbyn lever och utvecklas. Intresset är enormt i Sverige. Har ALDRIG varit större. I samband med årets Classc Car Week utmärkte sig ett antal poliser. Vilket lett till stora protester från entusiasterna. Hur har ACCS agerat?

 

Först och främst påstår jag att dålig attityd från polisens sida delvis handlar om var man bor. På många håll i Sverige är polisen i allmänhet relativt positiva till ”oss raggare”. Vi har t.ex. haft väldigt små problem i Västergötland. I Västerås var det ett elände i många år vilket främst berodde på att stora grupper poliser skickades dit under Power Big Meet. Intensiva poliskontroller i all oändlighet och böter för dumheter. Vi hotade till slut med att lägga ner träffen om det inte blev bättre. Vilket det blev och idag torde cruisingen i Västerås under Big Meet vara världens största – och kanske galnaste… Polisen är närvarande men mycket lugnare än tidigare. Vi har haft jätteproblem med poliser från Södermanland i samband med Power Hot Rod Reunion utanför Strängnäs. Galna trakasserier helt enkelt. Efter intensiva protester och samtal med polisen där vi hävdade att detta kunde anses som ”trakasserier mot enskild näringsidkare” blev det betydligt bättre i år. Färre poliser och främst blåskontroller vilket är OK.

I nästa nummer av Americar Magazine har vi flera stora artiklar om polisens och politikernas attityder. Stort tack till Bosse Hårdén för hans jobb med ”Cruisingen Stannar” och facebook gruppen. Det gav en enorm publicitet i media över hela Sverige!!!

Comments are closed.