Ordföranden har ordet inför 2017

orforanden

 

2017 står för dörren och vi kan titta tillbaka på ett fantastiskt år för bilhobbyn. Sverige är ett land utan motsvarighet: hobbyn är större här än någon annan stans i världen (med tanke på hur många som bor i landet) och vi har även en återväxt bland yngre som är helt unik! Att en 16-åring drömmer om en 50-tals Cadillac eller en frän MoParbil är inte alls ovanligt. Sedan starten 1988 har ACCS jobbat stenhårt för att överbrygga generationsklyforna och det har säkert betytt en hel del. Att 3 generationer entusiaster åker tillsammans till en träff är inte ovanligt!

2017 blir ACCS 30:e verksamhetsår. En makalös resa där vi i åratal levde med rent hat från stat och myndigheter mot USA-bilar. Svindyra importavgifter följdes av 30-årsregeln, skattebefrielse och extremt låga försäkringspremier. En gammal USA-bil gick faktiskt inte att helförsäkra för 30 år sedan! Det var ett ständigt krig mot dumheter i 20 år men vi vek aldrig ner oss. Importstopp, tullkrångel, besiktningsproblem etc etc. bekämpades.

Flera entusiaster har slutat eller är på väg ut från Transportstyrelsen i Borlänge (gamla Vägverket) och det tillsammans med flummiga politiker – som inte förstår motorhobbyns enorma spridning i Sverige – kan ge oss framtida konsekvenser som är svåra att överblicka i nuläget.

Vi kämpar vidare och tänker fira vårt 30-årsjubileum ordentligt under 2017. Tack för ditt stöd för ACCS! Tillsammans är vi starka!

// Kjelle Gustafson